Kök Hücre Tedavisi

Kök Hücre Tedavisi, kök hücre mantığından yola çıkan PRP (Platelet Rich Plasma) yöntemi,vücut çatlakları, güneş leksi, saç dökülmesi, kırışıklık, cilt yenileme, yara izi ve sivilce izleri tedavisinde kullanılmaktadır.
PRP (Kök Hücre) tedavisi, hastanın kendi kanı alınarak, 8 dakika boyunca 3000 devir/ dakika santrifüj edilir. Santrifüj sonucu, kırmızı kan hücrelerinden ayrışan plazma kısmı, mezoterapi veya dolgu yöntemi ile cilde uygulanır. PRP (Kök Hücre) tedavisinde elde edilen bu plazma yoğun trombosit (pıhtı hücreleri) ve lökositler (beyaz kan hücreleri) mevcuttur. Aktive olmuş trombositler ve lökositler büyüme faktörleri salgılar. PRP (Kök Hücre) yönteminde, büyüme faktörleri Kök Hücrelerin göçünü ve çoğalmasını tetikler. Böylece dokuda yenilenme meydana geldiği düşünülmektedir. Bu yöntemin en önemli avantajı hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır.

PRP (Kök Hücre) Yöntemi ve Merak Edilenler
• PRP (Kök Hücre) tedavisinde önerilen uygulama sayısı kaçtır ve uygulama aralıkları ne olmalıdır?
• PRP (Kök Hücre) yöntemi 2 ila 4 haftalık aralarla yapılabilir. PRP (Kök Hücre) tedavisi için, ortalama 3 ila 5 seans önerilmektedir.
• PRP (Kök Hücre) tedavi seansları sona erdiğinde, ne kadar sure sonra tekrar edilebilir?
• Genel olarak, tedavi idamesinin 8 ila 10 ayda bir yapılabilir.
• Beklenen cilt yenilenme etkisi ortalama olarak ne kadar sürer?
• PRP (Kök Hücre) tedavisinde cilt yenilenmesi kalıcıdır. Ancak yaşlanma süreci devam ettiği için idame tedavisi gereklidir.

Burada yapılan açıklamaların tümü bilgi amaçlı sunulmuştur.